Poddžbánské pivo se vyrábí tradičním způsobem. K jeho výrobě se používá český slad plzeňského typu pro světlá piva a slad mnichovský, karamelový pro tmavá piva. K dalším surovinám patří granulovaný chmel typu sládek, žatecký poloranný červeňák a voda z artézské studny. Vše bez přídavků enzymů
a jiných náhražek, filtrace a pasterizace.
Po uvaření mladiny odpovídající extraktivosti ve varně, se mladina chladí na zákvasnou teplotu deskovým chladičem na 10°C, zakvasí pivovarskými kvasnicemi spodního kvašení a poté proběhne hlavní kvašení v otevřených kvasných kádích, po dobu odpovídající druhu piva. Zároveň se udržuje maximální teplota hlavního kvašení 12°C. Po ukončení hlavního kvašení a zchlazení na sudovací teplotu, se mladé pivo přečerpá do klasických ležáckých tanků, kde zraje minimálně 20-30 dní. Díky těmto tankům je pivo čiré, protože se kvasnice usadí na dně tanku.
Teprve po tomto složitém procesu je pivo připraveno ke konzumaci.
Sládek: Vítězslav Hrubý
Maloobchodní prodej:
Ceník sudového piva pro maloobchodní prodej:
30 l | 50 l | |
sud světlé 12° | 1199,-Kč | 1949,-Kč |
sud speciálu (dle nabídky) | 1399,-Kč | 2239,-Kč |
Velkoobchodní prodej:
Chcete mít na čepu naše pivo?
Kontaktujte nás na tel. 777 979 743 nebo mailem.
Vyzvednutí v pracovní dny od 10.00 do 21.00 nebo závoz dle dohody.
Naražeč používaný na sudech tzv. žehlička nebo bajonet
Vratná záloha 1000,- Kč/sud.
Speciál 14°:
Světlý speciál, vyznačující se plností a překvapivou lehkostí. Vyvážená receptura dává tomuto pivu příjemnou hořkost a chmelovo sladovou vůni.
Chmel: Sládek, Žatecký poloraný červeňák
Slad: Plzeňský, Mnichovský
Způsob kvašení: Spodní
Speciál 13° Rudý Baron
Náš speciál, je polotmavé pivo granátového typu. Jehož jedinečná receptura, spolu s použitým chmelem, tvoří harmonickou a nezaměnitelnou chuť i vůni.
Slad: Plzeňský, Mnichovský, Vídeňský, CaraRed
Chmel: Sládek, Žatecký poloraný červeňák
Způsob kvašení: Spodní
Mnichovský ležák 12°
Má příjemnou sladovou vůni a sytě zlatou barvu, typickou pro slady mnichovského typu. V chuti je znát příjemná praženost sladu s lehkými tóny hořkosti chmele.
Slad: Mnichovský, Plzeňský
Chmel: Sládek, Poloraný Žatecký Červeňák
Způsob kvašení: Spodní