Pivovar a popis výroby piva

U nás v pivovaru pod Džbánem vaříme tradiční ČESKÉ LEŽÁKY.
Spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované pivo.

K výrobě Poddžbánského piva nám stačí voda, slad, chmel, kvasinky. A samozřejmě zařízení na výrobu piva. Nepoužíváme žádné chmelové extrakty, cukry, pivo neředíme – „za to dříve sekali sládkům ruce.“
Voda je z vrtů pod pohořím Džbán.
Slad z Polabí typ plzeňský a mnichovský.
Chmel Sládek a ŽPČ (žatecký poloraný červeňák) z Žatecké chmelové oblasti,
do které patří i Mutějovice.
A hlavně poctivý a svědomití nadšenci, kteří na celý proces dohlíží a vše kontrolují, aby bylo pivo co nejlepší.

Pivní nabídkaSVĚTLÉ, POLOTMAVÉ, TMAVÉ
od 10° do 20°

Maloobchodní prodej:
Ceník sudového piva pro maloobchodní prodej:

30 l

50 l

sud světlé 12°

1199 Kč

1949 Kč

sud speciálu
(dle nabídky)

1399 Kč

2239 Kč

Chcete mít na čepu naše pivo?
Kontaktujte nás na tel.:
777 979 743 nebo na email: info@poddzbanskypivovar.cz

Vyzvednutí objednávky v pracovní dny od 10.00 do 21.00
nebo závoz dle dohody.
Naražeč používaný na sudech tzv. žehlička nebo bajonet.
Vratná záloha 1000,- Kč/sud.

Nabídka pivPODDŽBÁNSKÝ PIVOVAR

Světlá výčepní Desina je pivo s lehkou chutí a jemnými tóny hořkosti. Je ideální pro osvěžení za parného dne, případně pro pití na kvantitu.
Slad: plzeňský, mnichovský z Kounice u Českého Brodu.
Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek.

12° světlý ležák Dvanda je pivo krásné zlatavé barvy a příjemné chmelovo-sladové vůně. Plná chuť a vyšší hořkost vybízí k opětovnému napití.
Slad: plzeňský, mnichovský z Kounice u Českého Brodu.
Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek.

Mourek – 13° je speciál polotmavé až tmavé barvy a karamelovo kávová vůně. Po napití se na jazyku snoubí lehká karamelová až kávová chut s příjemnou sladko hořkou chutí sladu a chmele.
Slad: plzeňský a mnichovský z Kounice u Českého Brodu, německé Weyerman typ caramünch a carafa.
Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek.

Jantar 14° je speciál syté jantarové barvy a příjemné sladovo-chmelové vůně. Pivo ma vyšší ale nijak agresivní hořkost je velice příjemné a pitelné.
Slad: plzeňského typu z Kounice u Českého Brodu,dále němécké Weyerman typ caramünch, carared a melanoidni.
Chmel: Žatecký poloraný červeňák, Sládek.